אירוח לחג השבועות - טיפים לסוגי אירוח שונים

אירוח לחג השבועות – טיפים לסוגי אירוח שונים

אירוח לשבועות יכול להיות משימה כיפית אם מתכוננים אליה כמו שצריך ומחליטים מראש על סגנון אירוח של ארוחת החג. לפניכם טיפים לארוחת חג שיעזרו להפוך את האירוח לשבועות מהנה ובלתי נשכח.

חוגגים בחוץ

גם אם אינכם גרים במושב או בקיבוץ תוכלו בארוחת החג להכין ברביקיו בחוץ בגינה או במרפסת ולארח בסגנון כפרי את ארוחת חג השבועות. את השולחן ניתן לעצב עם מפת משבצות, כדי נירוסטה עם המון פרחי בר וגבעולי חיטה מפוזרים.

את הביכורים אפשר יהיה לשלב כסלי טנא עם פירות העונה שיהיו גם לעיצוב וגם למאכל. את מנות הברביקיו כמו שיפודי ירקות או בשר  ילווה יין ביכורים, צעיר ורענן. יחד עם סלטים עשירים בירקות זה יהיה שילוב מושלם לארוחת חג בחוץ.

אין כמו בבית

מארחים בבית? חשוב על כמות האנשים שמגיעים לארוחת החג ולהיערך בהתאם עם צורת הגשת הארוחה. במידה ויש לכם מוזמנים רבים עדיף לעצב את שולחן האוכל כבופה בו כל אורח יכול להערים על הצלחת שלו את שפע המאכלים. זו הזדמנות מצוינת לעצב את שולחן החג עם סממנים של צמיחה ,קציר וביכורים.

אפשר לפזר אצטרובלים , אפשר להניח פרחים מסביב לכוסות ולהשתמש במפיות פרחוניות. בבופה אפשר להשתמש בכלים מגוונים ולאו דווקא בסטים של כלים ,אפשר להגיש אוכל אצבע שזה אוכל שבעצם קל לאכול בידיים ובלי צלחת. אוכל כמו ירקות ומטבלי גבינה, לביבות ,קישים אישיים ומקלות גבינה. את רוב האוכל לאירוח שבועות בסגנון בופה אפשר להכין מראש וחלק מהדברים להקפיא ולמם לפני הגשה. סידור שולחן בופה יפנה גם יותר זמן למארחים ליהנות עם האורחים, כיוון שהם לא צריכים להיות עסוקים בהגשת האוכל, הכל נמצא כבר על השולחן לאירוח שבועות מדהים.

בראנצ' לא לאנצ'

אחד הטיפים לארוחת החג הוא לקיים אותה כבראנצ'. בראנצ' או בוהריים בעברית, זוהי ארוחה המשלבת ארוחת בוקר וארוחת צהריים. אירוח לשבועות בבראנצ' נותן מאפשר לחגוג בזמן נעים באור יום ומספיק זמן לבלות גם אחרי ארוחת החג בפעילות אחרת, משותפת או בנפרד.

אפשר לשלב אוכל של ארוחת בוקר כמו פנקייקים ואומלטים יחד עם אוכל של ארוחת צהריים חלבית  כמו סלטים, ירקות אנטי פסטי, פשטידות ומרק יוגורט. ניתן להגיש גם דגים כבושים, לחמי שיפון, דגנים או כוסמין, פוקצ'ות עם ירק וקרקרים בליווי ממרחי פסטו, זיתים. ועגבניות גבינת לאבנה ומטבלי גבינות בתוספת שום שמיר ובצל ירוק או כדורי גבינה מתובלים. אפשר לקנח בגרנולה עשירה בפירות יבשים ואגוזים עם יוגורט ודבש.

לבראנצ' אפשר להכין קפה קר, תה קר בבקבוקי זכוכית קטנים, קנקני מים עם פרוסות מלפפון או גזר, יין מבעבע ומיצי פירות סחוטים. את הקינוחים אפשר להגיש בכוסות קטנות ואישיות ואף צנצנות שקופות עם עוגת גבינת פירורים, מוס גבינה עם פירות או עוגת גבינה אפויה עם רוטב דובדבנים.

ארוחת גבינות ויין שילוב מנצח

ארוחת גבינות ויין היא שילוב מושלם לאירוח לשבועות. את ארוחת הגבינות ויין ניתן לסדר במגשים קטנים על שולחן מרכזי או לפזר על כמה שולחנות בבית. אפשר להכין כמה צלחות גבינה שכל אחת תכיל גבינות מאזור מסוים בעולם או סוג אחד של גבינות למשל גבינות עיזים או גבינות צהובות. על צלחת הגבינות אפשר להוסיף ענבים, פירות יבשים, ואגוזים. את הגבינות הקשות  ניתן להגיש עם סכין מיוחדת לחיתוך גבינה או לחתוך לקוביות עם מזלגות קטנים או קיסמים.

אם פעם הייתה חלוקה מאוד ברורה איזה יין צריך לשתות עם גבינות ,מבחר הטעמים של הגבינות מאפשר לשלב יינות צעירים בעלי טעם פירותי או עשבי וגם יינות מיושנים יותר עם טעמים עמוקים של עץ אלון.

בכל סוג של אירוח לשבועות שתבחרו, תכננו את האירוע מראש, התאימו את סוג האירוח לכמות האנשים, שלבו מאכלי גבינות עם שלל ירקות ופירות ועצבו את הבית באווירת חג הקציר.

חג שבועות שמח!

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami