ארטיקים בטעם עוגת גבינה ואוכמניות

ארטיקים מפתיעים להכנה ביתית בטעם עוגת גבינה ואוכמניות

בשיתוף: סנפרוסט

סוג מתכון: חלבי

כמות ארטיקים: 8

משך הכנה: חצי שעה

משך הכנה כולל הקפאה: 8 שעות

דרגת קושי: קל

החומרים:

1 שקית אוכמניות כחולות קפואות, מופשרות (300 גרם)

4 כפות סוכר (40 גרם)

1/2 גביע גבינת שמנת 25% (115 גרם)

1/2 פחית חלב מרוכז ממותק (200 גרם)

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:


1. טוחנים 200 גרם מכמות האוכמניות המופשרות במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית פרי חלקה.
מעבירים את המחית לסיר קטן, מוסיפים 3 כפות מכמות הסוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.

2. מסננים את מחית האוכמניות לקערה, תוך כדי מעיכה בכף עד לסינון המחית כולה וקבלת רוטב חלק. מקררים היטב.

3. מערבבים בקערה גבינת שמנת, חלב מרוכז ממותק, תמצית וניל, קורט מלח וכף הסוכר הנותרת עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך הקערה עד לקבלת קרם חלק.

יוצקים לתבניות ארטיקים את תערובת הגבינה לסירוגין עם מחית האוכמניות והאוכמניות השלמות.
אם רוצים משיישים מעט את התערובת בעזרת קיסם. מקפיאים ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami