חומוס ביתי

חומוס ביתי

מצרכים להכנת החומוס:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבש  (או שקית גרגרי חומוס מבושלים קפואים)
  • 1 ½ כוס טחינה גולמית
  • מיץ סחוט משני לימונים קטנים או אחד גדול
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית כמון

להגשה:

שמן זית, פטרוזילה, פפריקה

אופן ההכנה:

  • אם השתמשתם בגרגרים קפואים פשוט הרתיחו אותם במים רותחים עד ריכוך מלא (כשעה) ואז עיברו לשלב מעבד המזון.

הכנה עם גרגרים יבשים:

  • שוטפים היטב את גרגרי החומוס ובודקים שאין בהם אבנים או גרגרים פגומים
  • משרים את הגרגרים למשך לילה שלם בקערה עם מים קרים בכיסוי מלא + 5 ס"מ ולהוסיף 2 כפות מלח למים
  • בבוקר שוטפים את הגרגרים במים קרים במסננת ומניחים מכוסים בים קרים לעוד שעתיים לפחות או יום נוסף
  • שוטפים שוב את הגרגרים ומניחים בסיר ומכסים במים + 5 ס"מ כיסוי, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. 
  • מבשלים על אש קטנה עד לריכוך מלא של הגרגרים, למשך שעתיים או שלוש פלוס שעות, תלוי בסוג וגיל הגרגרים
  • במהלך הבישול רצוי לקפות (להסיר את הקצף שנוצר בזמן הבישול) אם יש צורך ניתן להוסיף מים רותחים
  • רצוי לערבב מדי פעם בזמן הבישול. לעיתים קליפות גסות של גרגרי חומוס צפות וכדאי לזרוק אותן. קליפות דקות (תלוי בסוג הגרגרים) ניתן לטחון עם הגרגרים בשלב הבא
  • כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות בין האצבעות הם מוכנים

מהשלב הזה ההכנה זהה לגרגרים יבשים או קפואים:

  • מסננים ושומרים כוס מנוזלי הבישול ומניחים לגרגרים להתקרר
  • מעבירים את הגרגרים עם חצי כוס מנוזלי הבישול ומפעילים לשתי דקות בעוצמה נמוכה
  • מוסיפים את הטחינה הנוזלי, מיץ הלימון והתבלינים ומפעילים שוב. אם יש צורך מוסיפים עוד מנוזלי הבישול
  • טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami