טאג'ין צוואר טלה עם תפוזי דם, דבש, בצלים סגולים ובהרט

טאג'ין צוואר טלה עם תפוזי דם, דבש, בצלים סגולים ובהרט

חומרים ל-6 מנות

  • 1/2 1 ק"ג קוביות צוואר טלה
  • 4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
  • חופן שיני שום שלמות
  • 2 תפוזי דם גדולים קלופים, חתוכים לקוביות
  • 6 כפות דבש  באיכות טובה
  • חופן קוביות דלעת
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 1 ליטר מים
  • 1 כוס ציר בקר מצומצם
  • מלח, פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

להגשה:

  • 1 קילו קוסקוס דורום "סוגת"

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב וגדול ומשחימים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוציאים לקערה ומניחים להתקרר.

מחממים שוב את הסיר ומזהיבים את הבצל והשום במשך כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את יתר המרכיבים והתבלינים ומערבבים.

מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומכסים במים עד כ-1 ס"מ מעל גובה התבשיל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים ציר בקר.

מבשלים במשך כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.

בינתיים מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.

מחממים תנור למצב גריל, מסירים את המכסה מהסיר וצולים את התבשיל בתנור במשל כ-5 דקות, להשחמה.
מגישים לצד הקוסקוס המוכן.

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami