טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה

טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה

בשיתוף: סנפרוסט

סוג מתכון: חלבי

8 טארטלטים

משך הכנה: 45 דקות

משך הכנה כולל קירור: שעתיים

דרגת קושי: בינוני

החומרים ל-8 טארטלטים:

לקלתיות:

130 גרם פירורי ביסקוויט

4 כפות גדושות קוקוס טחון (40 גרם)

2 כפות סוכר דמררה (25 גרם)

80 גרם חמאה, מומסת

למוס מנגו:

1 שקית מנגו חתוך, מוקפא, מופשר (300 גרם)

1 כפית ג'לטין (4 גרם)

1/2 1 כפות מים (20 מ"ל)

3 כפות סוכר (30 גרם)

2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)

1/2 1 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. לקלתיות: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט, קוקוס טחון, סוכר דמררה וחמאה מומסת.
מחלקים בין תבניות טארטלטים ומהדקים היטב בעזרת כף לתחתית ולדפנות, מקפיאים לחצי שעה.

2. למוס מנגו: טוחנים 250 גרם מכמות המנגו המופשר בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מחית פרי חלקה
מעבירים את מחית המנגו לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.

3. מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם כף מים ומניחים לספיחת נוזלים ל-5 דקות.
ממיסים את הג'לטין המושרה במים 10 שניות במיקרוגל או בחימום על גבי בן מארי, ומערבבים לתוך מחית המנגו, מצננים לטמפרטורת החדר.

4. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך מחית המנגו עד לקבלת קרם חלק.

5. מחלקים את הקרם בין הקלתיות, ומקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה עד להתייצבות קלה.
מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.

6. מעטרים את הטארטלטים ביתרת הקצפת, ומעבירים למקרר.
קרוב למועד ההגשה חותכים את יתרת המנגו לקוביות קטנות ומניחים במרכז כל טארטלט.

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami