טונה על קריספי רייס

טונה על קריספי רייס

סטייק טונה- בלדי

אורז לסושי- סוגת

מירין- טעמי אסיה

חומץ אורז- טעמי אסיה

ממרח לימון כבוש- נפטון

פפריקה מרוקאית מעושנת- נפטון

ראס אל חנות- נפטון

ממרח אריסה חריפה- נפטון

סחוג אדום- נפטון

ג'ינג'ר- טעמי אסיה

סויה- אסם

סילאן- עלית

שמן זית

בצל ירוק

פלפל שטאה

כף מיונז

אופן הכנה:

סושי רייס:

3 כוסות מים

2 כוסות אורז

תחמיץ – חצי כוס חומץ אורז

רבע כוס סוכר

4 כפות מרין

מבשלים את האורז

משטחים על פיירקס ונותנים להתבייש

חותכים לקוביות.

טונה:

סוגרים כנתח לרמת מדיום על מחבת רותחת ושמן זית עליה פורסים לפרוסות ונותנים להתקרר.

מטגנים את מלבני האורז

רוטב:

3 כפיות סויה

כפית מירין

כפית חומץ אורז

חצי כפי פפריקה

מערבבים במטרפה

מוסיפים כף סחוג

חצי כף ממרח לימון כבוש

חצי כפית רס אל חנות

וכפית סילאן

מטבל:

כף מיונז

חצי כפית שאטה

כף פפריקה מעושנת מרוקאית

מערבבים הכל בקערה

לבישול של הסושי רייס, מוזגים 3 כוסות מים לתוך סיר בינוני יחד עם 2 כוסות אורז סושי עגול ומבשלים על אש בינונית כ15 דקות עם מגבת בין המכסה לסיר עד שהאורז מוכן ודביק.

בנפרד מערבבים את כל המרכיבים של התחמיץ ומוסיפים לאורז ומערבבים בעזרת מזלג.

לאחר מכן משטחים את האורז על תבנית מרובעת או מלבנית ונותנים לו להתקרר. ואז חותכים לקוביות, ובתוך מחבת עם שמן צורבים את האורז משני הצדדים עד לקבלת קראסט בצבע זהוב מבחוץ.

במחבת שטוחה מחממים שמן צמחי, מכניסים את הסטייק טונה לצריבה קלה מאוד כדקה מכל צד, ואז מוצאים ופורסים לפרוסות דקות.

לרוטב מערבבים את כל המרכבים יחד בתוך קערב בעזרת מטרפה, גם כן המטבל מיונז מערבבים בנפרד.

להגשה: בנפרד מטבלים את הטונה עם הרוטב, ואז מניחים על ריבוע של אורז יחד עם מעט גינג'ר כבוש, המטבל מיונז וכמה קשים של בצל ירוק.

הגשה:

ריבוע של אורז, טונה מעל, וג'ינג'ר כבוש מעל, נקודה של מטבל מיונז לקישוט על כל טונה ו4 קשים של בצל ירוק.

כלי בישול:

סיר לאורז
מחבת

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami