טונה על ריבועי קריספי רייס

טונה על ריבועי קריספי רייס

מצרכים:

להכנת הסטיקי רייס

3 כוסות מים

2 כוסות אורז

4 כפות מירין

חצי כוס חומץ אורז

רבע כוס סוכר

להכנת הרוטב

3 כפיות סויה

כפית מירין

כפית חומץ אורז

חצי כפית פפריקה

כף סחוג

חצי כף ממרח לימון כבוש

חצי כפית רס אל חנות

כפית סילאן

להכנת המטבל

כף מיונז

חצי כפית שאטה

כף פפריקה מעושנת מרוקאית

להכנת הטונה

60 גרם טונה אדומה

אופן ההכנה:

  • להכנת הסטיקי רייס מוזגים 3 כוסות מים לסיר בינוני עם 2 כוסות אורז סושי גדול.
  • מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות עם מגבת בין המכסה לסיר עד שהאורז מוכן ודביק.
  • מערבבים בנפרד חצי כוס חומץ אורז, רבע כוס סוכר ו-4 כפות מירין ומוסיפים לאורז.
  • משטחים את האורז על תבנית מרובעת או מלבנית ונותנים לו להתקרר.
  • חותכים את האורז לקוביות וצורבים על מחבת משני הצדדים עד לקבלת קראסט זהוב.
  • להכנת הרוטב מערבבים את הסויה, המירין, החומץ, הפפריקה, הסילאן והלימון הכבוש ומאחדים בעזרת מטרפה.
  • להכנת המטבל מערבבים את המיונז, הפפריקה והשאטה עד לקבלת מטבל אחיד.
  • להכנת סטייק הטונה, מכניסים את הטונה לצריבה קלה כדקה מכל צד.
  • מוציאים את הטונה מהמחבת ופורסים לפרוסות דקות.
  • יוצקים את הרוטב על הטונה ומניחים את פרוסות הטונה על ריבועי האורז עם מעט ג'ינג'ר כבוש, המטבל
    ומעט בצל ירוק.
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami