מותק של חג - הקינוחים הכי שווים לפסח

מותק של חג - הקינוחים הכי שווים לפסח

קינוחים לפסח עשויים להיות מאתגרים במיוחד" משום שחלק מחומרי הגלם להם אנו רגילים, אינם זמינים במהלך חג הפסח.
כדי להרשים את האורחים שלכם ולסיים את הארוחה בטעם ממתוק הבאנו לפניכם מספר קינוחים מקוריים לפסח שכדאי להכין.

הקינוח המרשים: עוגת קרם שוקולד ותותים

כמות: מתאים ל-10 אורחים, זמן הכנה שעה (לא כולל קירור ואפייה), רמת קושי: בינוני

מצרכים לקרם שוקולד ותותים:

  • 4 מכלים של שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • 400 גרם שוקולד מריר מגורד
  • קורט מלח
  • כפית מלאה של ג'לטין
  • 25 גרם אבקת סוכר ומבחר תותים

מצרכים לבסיס בראוניז קקאו:

  • 120 גרם חמאה או 100 גרם שמן קוקוס
  • 120 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כף ברנדי או רום
  • שתי ביצים
  • 60 גרם קקאו
  • חמש כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה
  • רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

קרם שוקולד ותותים:

  1. ממיסים 400 גרם שוקולד מריר עם 375 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית וקורט מלח.
  2. מערבבים את הכל יחד עד לתערובת אחידה.
  3. מכניסים לקירור של ארבע עד חמש שעות (לפחות).

בסיס בראוניז קקאו:

  1. מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות.
  2. לאחר מכן, לוקחים את החמאה וממיסים אותה במיקרוגל, מצננים מעט וטורפים לתוך הבלילה:
    סוכר, רום או ברנדי, תמצית וניל וביצים.
  3. מערבבים ובסוף, מכניסים את הקקאו וטורפים עד לתערובת אחידה וחלקה. בשביל יציבות הבלילה, ניתן להוסיף קורנפלור או קמח (תפוחי אדמה) ומלח ומערבבים בפעם האחרונה.
  4. את הבלילה שנוצרה, שופכים לתוך תבנית של 24 סנטימטרים, מרופדת היטב בנייר אפייה ומכניסים לתנור המחומם
    לכ-15 דקות.
  5. בסוף האפייה, מושחים את קרם השוקולד על העוגה, חותכים תותים טריים ומפזרים בצדדים.
  6. מכניסים למקרר ומצננים היטב.

הקינוח הפשוט: בלינצ'ס טעים וקל להכנה

כמות: מתאים ל-5 מנות. זמן הכנה: 10 דקות רמת קושי: קל

אם הזמן דוחק בכם ואתם מרגישים שלא תספיקו להשקיע בקינוחים גדולים, זה הקינוח בשבילכם

מצרכים להכנת הבצק:

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות שטוחות של קמח תפוח אדמה (48 גרם)
  • רבע כפית מלח
  • תרסיס שמן קנולה לשימון המחבת

מצרכים למילוי:

  • 3 כפות שטוחות של סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 5 מ"ל תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק ומתחילים בחימום המחבת.
  2. בעזרת מצקת נוחה, שופכים את הבלילה שנוצרה אל המחבת ומטלטלים ימינה ושמאלה בעדינות בכדי שהבלילה תתפשט בצורה אחידה על המחבת.
  3. מטגנים כשתי דקות, הופכים את הבלילה ומטגנים את הצד השני.
  4. ערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד ולאחר הטיגון של הבלינצ'סים, ניתן להתחיל למלא אותם. חשוב: לסגור תחילה מהצדדים, בכדי שהמילוי לא יזלוג. מגלגלים גלגול אחיד ומגישים. בתיאבון!

הקינוח שילדים אוהבים: מאפינס שוקולד

כמות: 20 – 15 מנות. זמן הכנה: 35 דקות רמת קושי: קל

כמה פעמים הכנתם קינוחים מתוחכמים והילדים פשוט סרבו לגעת בהם? לא תמיד צריך קינוח גרנדיוזי כשמדובר בילדים.
הנה מתכון למאפינס שוקולד מושקע והכי חשוב, טעים.

מצרכים:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1.5 כפות קקאו
  • 2 כפות אבקת שוקו
  • 3 כפות קמח מצה (דק לעוגות)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה

אופן הכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה.
  2. במקביל מכניסים למיקסר, את הביצים עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי בהיר. בזמן ההקצפה, מזלפים פנימה (באיטיות) את רבע כוס השמן.
  3. מאחדים את שתי הקערות יחד עד להטמעה מלאה.
  4. משמנים תבנית מאפינס ויוצקים לתוכה את בלילת המאפינס (כמות של 3/4 גובה).
  5. מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

בתיאבון!

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami