נתחים של פילה בס עם חומוס

נתחים של פילה בס עם חומוס, לימונים ומנגולד

חומרים ל-4 מנות

  • 8 נתחים של פילה בס חתוכים לחתיכות במשקל 100 גרם
  • שמן זית

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 1 כפיות שטוחות כמון
  • 1 כפית כורכום
  • חופן שיני שום קלופות
  • 1 לימון פרוס דק מאוד
  • 2 כוסות חומוס "סוגת"
  • חופן גדול של גבעולי סלרי פרוסים דק
  • חופן גדול של עלי סלרי קצוצים גס
  • 1/2 ליטר ציר דגים או מים
  • 4 חופנים של עלי מנגולד, פרוסים דק מאוד

אופן ההכנה:

  1. משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך לילה לפחות. מסננים ומבשלים במים ללא מלח, עד שהגרגירים רכים לחלוטין. מסננים ומעבירים לסיר.
  2. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב מלבד המנגולד לסיר עם גרגירי החומוס, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
  3. בינתיים מלהיטים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את נתחי הדג על הצד של העור, במשך 2 דקות, להזהבה.
  4. מניחים את נתחי הדג הצרובים בצפיפות בסיר עם הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
  5. מכסים בעלי מנגולד קצוצים ומכסים את הסיר. מבשלים 5 דקות נוספות, מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami