עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

מצרכים לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ורבע כוסות סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים

למלית שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד פרה מריר עלית
  • 100 גרם חמאה או שמן קוקוס לגרסה פרווה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • ביצה טרופה להברשה

לסירופ:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה: בצק:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, חלב סויה, מלח ותמצית וניל.
  2. במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  3. בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מלית שוקולד:

  1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  2. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  3. מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.

עיצוב העוגות:

  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  2. על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  3. מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
  4. מפזרים אגוזים קצוצים. מגלגלים לרולדה הדוקה ומעצבים לצורה הרצויה.
  5. מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  6. מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
  8. אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.

סירופ:

  1. בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה, חשוב לוודא שכל הסוכר נמס.
  2. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  3. מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור.
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami