פסטייה מתוקה של אורז, בננות, אגסים ותמרים

פסטייה מתוקה של אורז, בננות, אגסים ותמרים

חומרים לתבנית עגולה ושטוחה

לפודינג אורז:

  • 1/2 כוס אורז בסמטי "סוגת", שטוף
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 5 כפות סוכר "סוגת"

לפסטייה:

  • 2 בננות פרוסות דק
  • 2 אגסים מקולפים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 כפות סוכר "סוגת"
  • 8 תמרי מג'הול מגולענים, חתוכים לקוביות
  • חופן אגוזי לוז שלמים וקלויים
  • 4 דפי פילו מופשרים
  • 200 גרם חמאה מומסת

לקישוט:

  • 2 כפות אבקת סוכר "סוגת"
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר את כל הנוזלים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב ללא הפסקה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים אורז וסוכר. מערבבים ומבשלים 25 דקות, עד שהדייסה תפוחה וכל הנוזלים נספגו.
  3. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. משמנים תבנית עגולה ושטוחה בחמאה מומסת. מברישים 2 דפי פילו בחמאה ומרפדים בהם את התבנית, כאשר הקצוות יוצאים החוצה מעבר לשולי התבנית.
  6. מניחים במחבת פרוסות בננה וקוביות אגסים, מוסיפים 4 כפות סוכר ומחממים עד שהסוכר נמס והפירות מתקרמלים. מסירים מהאש.
  7. יוצקים את דייסת האורז על דפי הפילו שבתבנית ומטמיעים בתוכה את הפירות המקורמלים, קוביות התמרים והאגוזים הקלויים.
  8. מברישים בחמאה המומסת את שני דפי הפילו הנותרים ומכסים בהם את הדייסה. אופים בתנור החם 12-15 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך.
  9. מניחים להתקרר מעט, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami