קינוח בסגנון טרופי -פאי קוקוס ואננס

קינוח בסגנון טרופי -פאי קוקוס ואננס

בשיתוף: סנפרוסט

סוג מתכון: חלבי

מספר מנות: 12

משך הכנה: שעה

משך הכנה כולל קירור ואפייה: ארבע שעות וחצי

דרגת קושי: בינוני/קשה

החומרים:

בצק פריך מתוק, קפוא ומופשר

למלית קרם קוקוס:

 3/4 כוס קרם קוקוס (180 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס חלב (120 מ"ל)

3 חלמונים

1/3 כוס ועוד כף סוכר (75 גרם)

3 כפות קורנפלור (30 גרם)

40 גרם חמאה רכה

לאננס צלוי:

1 שקית אננס חתוך מוקפא (300 גרם)

30 גרם חמאה

2 כפות סוכר

1 כף רום (לא חובה)

לעיטור:

חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)

1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. פותחים את הבצק על משטח העבודה ומהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ.
מנקבים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר לשעה.

2. מכסים את הבצק בנייר אפייה מקומט וממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות.
אופים את הבצק 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מסירים את משקולות האפייה ואופים 15 דקות נוספות להשחמה. מצננים היטב. 

3. למלית קרם קוקוס: מחממים בסיר בינוני-קטן קרם קוקוס ותמצית וניל כמעט עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. טורפים בקערה חלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את קרם הקוקוס החם לקערת החלמונים בהדרגה תוך טריפה ומשיבים את התערובת כולה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מוסיפים חמאה רכה וטורפים להטמעה. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

4. לאננס צלוי: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים סוכר לאננס וצולים כמה דקות תוך עירבוב לעיתים כך שהאננס מתרכך ומצופה בסירופ. מוסיפים רום, מביאים לרתיחה ומצננים.

5. הרכבת חלקי הטארט: טורפים את קרם הקוקוס לריכוך וממלאים את הקלתית האפויה.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב. מפזרים את האננס הצלוי במרכז ומגישים.

בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami