קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות

מצרכים

  • 2 יח' דג טרי מפולט וללא עור (מוסר או לוקוס עדיף)
  • ½ בצל מגורר
  • 1 גזר קטן קלוף ומגורר
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ
  • שן שום כתושה
  • ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • ½ כפית טימין, ¼ כפית אורגנו יבש  – אופציונלי

לרוטב

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס רסק עגבניות מוכן או מ 5 עגבניות קצוצות שבושלו בסיר עם מים, מעט שמן, מלח ו1 כפית סוכר עד לריכוך.
  • ½ כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • מלח

אופן ההכנה: לתערובת הדגים

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון ומשהים בקערה ל ½ שעה לפחות

אופן ההכנה: לרוטב

  • מחממים שמן בסיר רחב מוסיפים את הבצל, מערבבים 2 דקות ומוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים ומוסיפים את שאר חומרי הרוטב מביאים לרתיחה
  • מכינים קציצות מתערובת הדגים ומניחים ברוטב המבעבע על אש קטנה
    במידה הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים
    מבשלים ביחד כ -20 דקות תוך טלטול עדין של הסיר כדי שהקציצות לא ידבקו
  • לטעום ולתקן תיבול 
    בתיאבון.
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami