קציצות "קיפוד" מאודות

קציצות קיפוד מאודות

מצרכים להכנת הקציצות:

כמות ל 12 קיפודים

  • 2 כוסות אורז יסמין (לאחר השרייה של 40 דקות במים רותחים ואז מסונן)
  • 200 גר' עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ ומטוגן במחבת עם שמן עד להזהבה
  • כף ג'ינג'ר מגורד בפומפיה דקה.
  • ½ כוס אפונה מבושלת (קפואה)
  • כף שמן שומשום
  • 1 שן כתושה
  • 2 גבעולי עירית קצוצים דק דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מירין

מצרכים להכנת הרוטב:

  • קטשופ אסיאתי שילדים אוהבים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

  1. מסננים את האורז לאחר שהושרה כ-40 דקות במים רותחים (עד שהתקררו)
  2. מערבבים את כל חומרי הקציצה חוץ מהבשר וטוחנים במעבד מזון (שלא יהיו גושים לילדים בקציצה, אם אין בעיה אז ניתן לוותר על השלב הזה וישר לערבב עם הבשר) מערבבים עם הבשר ויוצרים כדורים ומניחים על גבי סלסלת אידו מרופדת בנייר אפייה ומחוררת על מנת שיהיה מעבר לאדים. שמים במקרר להתייצבות לחצי שעה
  3. כעבור חצי שעה, עוטפים את הכדורים באורז, כדור כדור מגלגלים בקערת האורז, מרתיחים מים בסיר, מניחים את כדורי הבשר העטופים בסלסלת האידוי, ומכסים אותה
  4. בוצעים גרגר אורז תפוח ורך – סימן שהכדור מוכן
  5. מערבים את חומרי הרוטב ומגישים את הסלסלה לצד הרוטב
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami