שיפודי סאטה

שיפודי סאטה

חומרים:

  • 1 קילו פרגית חתוכה לקוביות בערך  2 על 2 ס"מ
  • שיפודי עץ (מומלץ להשרות כשעה מראש במים שלא ישרפו בתנור או בגריל)
  • מעט שמן להברשה

למרינדה

  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • גבעול למון גראס קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף אבקת קארי צהוב
  • ¼ כפית כמון, ¼ כפית כורכום
  • ¼ כוס קרם קוקוס
  • קפסולת אומגה 3 ( אופציונלי)
  • 1 כפית סוכר חום
  • בוטנים קצוצים – אופציונלי

הכנה:

  • להבריש את הפרגיות בשמן זית, מערבבים  את חומרי המרינדה ומשרים את הפרגיות למינימום שעתיים, מקסימום לילה שלם.
  • משפדים את נתחי הפרגית וצולים כ 3 עד 4 דקות מכל צד עד להכנה מלאה.
  • ניתן לפזר בוטנים קצוצים למעלה.

שיפוד 2: קבב

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1/2 בצל קצוץ
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • מעט כורכום
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

לערבב טוב את כל מרכיבי הקבב, ללוש טוב עד שכל החלבון נפתח ולקרר חצי שעה לפחות במקרר.

ליצור קבבים על גבי שיפודים

שיפוד 3: ירקות

  • פלפל
  • פטריה
  • בטטה

הוראות הכנה:

לחתוך את הירקות לגודל הרצוי, לתבל במלח פלפל לשפד על שיפודים, לרסס מעט ספריי שמן זית

לכל השיפודים לפני פלנצ'ה / צלייה בתנור – תרסיס שמן זית

להגיש לצד מטבלים

מטבל 1 – רוטב סאטה – מבשלים 3 דק' בקלחת קטנה

  • כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון
  • כוס מים

מטבל 2 – סמבל קטשופ – מערבבים ומשהים 30 דק' בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מעט מיץ לימון
  • 1/4 צ'ילי אדום טרי
  • שן שום כתושה
  • 1/2 בצל שאלוט
  • קצוץ דק
  • 1 גבעול למון גראס
בלוג יינות ביתן

כל הזכויות שמורות ליינות ביתן © 2019

סגירת תפריט
Bitnami